De leukste kerstmarkten in Duitsland, Nederland, België en Engeland

Kerstman en moeder met kind op een kerstmarkt

Gepubliceerd door:
Mandy

In november beginnen de eerste kerstmarkten weer. Duitsland is bij uitstek hét land van de kerstmarkten, maar ook in Nederland, België en Engeland vind je leuke markten.

De kerstmarkten zijn makkelijk bereikbaar via de auto, maar let erop dat een milieusticker verplicht is voor bepaalde Umweltzones (Duitse milieuzones). Gelukkig kun je deze sticker makkelijk online aanvragen. Bekijk alle informatie over Milieusticker Duitsland.

Kerstmarkten in Duitsland

We hebben de leukste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet, waarbij je met de bus wordt gebracht en weer opgehaald. Wel zo fijn als je een hele dag op de markt hebt gelopen.

Kerstmarkt Münster

Kerstmarkt in Münster, Duitsland

Erg populair onder Nederlanders en dat begrijpen we. De sfeer van deze kerstmarkt is altijd erg bijzonder. Met gemiddeld 300 kraampjes, verspreid over diverse pleintjes, kun je je hier de hele dag vermaken.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstmarkt in Münster

Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf, Duitsland

De kerstmarkt in Düsseldorf is de meest bezochte kerstmarkt. Deze vindt plaats in het centrum en is verdeelt over 6 pleinen met elk een eigen thema.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt Keulen

Verlichte kathedraal en kerstmarkt in Keulen, Duitsland

Met de prachtig verlichte Dom van Keulen op de achtergrond is de kerstmarkt van Keulen het bezoek zeker waard. Er zijn 6 kerstmarkten in Keulen te vinden op korte afstand van elkaar.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstmarkt in Keulen

Kerstmarkt Essen

Kerstmarkt in Essen, Duitsland

Meer dan 250 kraampjes met eten, drinken en de mooiste kerstspullen. Hier vind je ook een middeleeuwse kerstmarkt en de grootste kerstboom. De kerstmarkt van Essen is daarmee een van de bekendste markten.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstmarkt in Essen

Kerstmarkt Oberhausen

Kerstmarkt voor de Centro in Oberhausen, Duitsland

Ieder jaar wordt het terrein voor het grote warenhuis CentrO in Oberhausen omgebouwd tot een gezellige kerstmarkt. Slaag je niet op de kerstmarkt, dan kun je altijd nog een bezoekje brengen aan het warenhuis. Ook in het centrum van Oberhausen is een kerstmarkt te vinden.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstmarkt in Oberhausen


OAD biedt ook tweedaagse kerstmarkt reizen aan. Hier bezoek je 2 kerstmarkten in Duitsland en overnacht je in een goed hotel met ontbijt.

Kerstmarkten Keulen en Aken

IJsbaan en kerstmarkt in Keulen, Duitsland

Romantisch en traditioneel, dat zijn de kerstmarkten van Keulen en Aken. Van struinen over de markt tot een rondje schaatsen, hier kan het allebei.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstreis naar Keulen

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de combinatie kerstreis naar Keulen en Aken

Kerstmarkten Hannover en Osnabrück

Kerstmarkt voor de kerk in Hannover, Duitsland

De kerstmarkt van Hannover is een aanrader voor gezinnen met kinderen. Er is een poppentheater met ambachtelijke kraampjes. Volwassenen kunnen ook zelf met de hand geschenken maken. En ’s avonds is er muziek. In Osnabrück vind je weer een van de meeste romantische kerstmarkten.

Kerstmarkten Bremen en Hamburg

Kerstmarkt in Bremen, Duitsland

Rond het stadhuis van Bremen staat de maritieme kerstmarkt. Ook vaak genoemd als een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. De volgende dag ga je naar de traditionele kerstmarkt in Hamburg. Hier vind je niet snel moderne producten, traditie staat hoog in het vaandel.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstreis naar Bremen en Hamburg

Kerstmarkten Dortmund en Münster

Kerststalletje op de kerstmarkt van Munster in Duitsland

Een van de grootste kerstmarkten vind je in Dortmund. Desondanks is deze nog niet overspoelt door Nederlanders. Meer dan 300 kraampjes en goed te bewandelen. Ook een grote markt is die van Münster, maar door de compacte opzet ook een aanrader.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstreis naar Münster

Kerstmarkten Oberhausen en Essen

Kerstmarkt in Essen, Duitsland

Zowel in het oude centrum van Oberhausen als bij het warenhuis CentrO kun je leuk kerstinkopen doen. Op de tweede dag bezoek je de populaire kerstmarkt in Essen. Hier staat de grootste kerstboom en vind je ook leuke winkels.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstreis naar Oberhausen en Essen

Kerstmarkten in Nederland, België en Engeland

Niet alleen in Duitsland vind je leuke kerstmarkten. Ook in Nederland, België en Londen kun je de mooiste kerstinkopen doen.

Kerstmarkt Valkenburg, Nederland

Kerstmarkt in grot in Valkenburg, Limburg

Een hele bijzondere kerstmarkt vind je in Valkenburg. Deze bevindt zich in een grot. Struin langs de diverse kerstkraampjes en geniet ondertussen van de indrukwekkende wandschilderingen.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstmarkt in Valkenburg

Kerstmarkt Brussel en Gent, België

Kerstmarkt in Brussel, België

In Gent zijn de kerstmarkten vaak onderdeel van de Gentse winterfeesten. Zo bezoek je hier de chaletjes met winterse koopwaren en kun je ook in verschillende kermisattracties. In Brussel staat de grootste kerstmarkt van België en kun je ook schaatsen op een prachtige ijsbaan.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstreis naar Gent en Antwerpen

Kerstmarkt Londen, Engeland

Hydepark's Winter Wonderland in Londen, Engeland

Maak een gezellige 3 daagse luxe cruise naar de kerstmarkt in Londen. Overnachtingen, diner en ontbijt is inbegrepen. De kerstperiode in Londen is supermooi en romantisch om mee te maken.

Bekijk alle vertrektijden en opstapplaatsen voor de kerstmarkt in Londen

Speciale kerstreizen naar het buitenland

Wat ook enorm leuk is om te doen is een kerstcruise maken. Je stapt dan in Nederland op de boot om vervolgens een van de vele gezellige kerstmarkten in het buitenland te bezoeken. Je bent dan lekker even een paar dagen weg.

Daarnaast worden er elk jaar speciale kerstreizen aangeboden. Zelf vonden we de kerstmarkten in Wenen een sprookje om mee te maken. Er zijn door de hele stad (die van zichzelf al prachtig is) kerstmarkten te bezoeken. Bij deze reis krijg je ook nog een kerstconcert en 4 gangen gala diner. Klik hier voor meer informatie

Kerstmarkt voor Slot Belvedere in Wenen, Oostenrijk

Er zijn kerstreizen en cruises naar:

  • Duitsland
  • Oostenrijk
  • Engeland
  • Tsjechië
  • Zwitserland
  • Italië
  • Spanje
  • Rusland
  • Polen
  • Hongarije

Bekijk hier alle reizen en cruises die je kunt maken

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen