De mooiste kerstmarkten in Berlijn

Kerstboom en kraampje op een Kerstmarkt in Berlijn, Duitsland

Gepubliceerd door:
Mandy

Op ongeveer 400 kilometer vanaf de Nederlandse grens vind je de stad van de kerstmarkten, Berlijn. Berlijn staat al jarenlang bekend als de stad waar kerst groots gevierd wordt. Je vindt hier talloze van de grootste en mooiste kerstmarkten ter wereld en als jij een groot fan bent dan is dit zeker wel de trip waard.

We hebben de mooiste op een rijtje gezet.

Openingstijden van de kerstmarkten

Vanaf 30 november tot en met 26 december is Berlijn gevuld met deze kerstmarkten. De openingstijden variëren per markt maar over het algemeen zijn ze open vanaf 10:00 uur tot 22:00 uur. De meeste zijn op vrijdag en zaterdag wat langer open.

Mensen en kramen op de Kerstmarkt op de Gendarmenmarkt in Berlijn, Duitsland

Wat is er te doen?

Op de kerstmarkten in Berlijn is er meer dan genoeg te doen. Je hoeft hier niet bang te zijn dat je je gaat vervelen. In de kraampjes worden er heerlijke snacks en maaltijden gemaakt die je over de hele markt kan ruiken. Ook zijn er genoeg kraampjes waar je even een biertje of een colaatje kan drinken.

Je vindt er ook overal de mogelijkheid om heerlijk te gaan shoppen. Kerstspullen, maar ook normale kleding en versiersels voor in huis zijn er meer dan genoeg. De keuze is er bijna oneindig.

Onze favoriete markten

Omdat er zoveel verschillende markten zijn hebben wij een lijst samengesteld met een aantal van onze favoriete markten in Berlijn. Er zijn nog veel meer te vinden, dus als je deze hebt bezocht kan je altijd nog doorgaan naar de talloze andere markten.

Weihnachtsmarkt bij de Gedächtniskirche

Kerstmarkt bij de Gedächtniskirche in Berlijn, Duitsland

Deze kerstmarkt die zich bevindt in het voormalige West-Berlijn staat bekend om de prachtige kerstversiering en verlichting. Alle kraampjes hier zijn prachtig versierd met alle soorten kerstversiering die je kan bedenken. Bij de tientallen kraampjes die je hier vindt kan je heerlijk eten en drinken.

Openingstijden:
26 november tot en met 6 januari
Zondag t/m donderdag: 11:00 uur – 21:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 11:00 uur – 22:00 uur

Entree:
Gratis

Weihnachtszauber Gendarmenmarkt

Kerstmarkt op de Gendarmenmarkt in Berlijn, Duitsland

Op de Weihnachtszauber Gendarmenmarkt vindt je elk jaar meer dan 600.000 bezoekers en dat is niet zonder reden. Een groot deel van de populariteit komt omdat je hier unieke handarbeiders kan vinden van over de hele wereld. Je kan hier live origami, kunst, ivoor en nog veel meer aanschouwen.

Openingstijden:
26 november tot en met 31 december
Iedere dag: 11:00 uur – 22:00 uur (m.u.v 31 december tot 1:00 uur)

Entree:
1 euro, kinderen tot 12 jaar gratis

Winterwelt am Potsdamer Platz

De Winterwelt is één van de meest unieke kerstmarkten. Deze markt staat niet bekend om het lekkere eten (wat ze natuurlijk wel hebben) of om de mooie versiering maar om de Rodelbaan. Midden op het Postdamer Platz kan je voor maar €1,50 van de sneeuwbaan afglijden. Iets wat geen enkele andere markt heeft.

Openingstijden:
2 november tot en met 6 januari
Iedere dag: 10:00 – 22:00 uur

Entree:
Gratis

Verblijf in Berlijn

Combineer een bezoek aan Berlijn met een overnachting. Zo kun je lekker glühwein drinken 😉

Bekijk alle hotel aanbiedingen

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen