Tel-Aviv, een prachtige vakantiebestemming met enorme mogelijkheden!

Uitzicht op de kust van Tel-Aviv in Israël

Gepubliceerd door:
Mandy

Tel-Aviv is een enorme stad in Israël die ligt aan de Middellandse Zee. Tel-Aviv is na Jeruzalem de tweede grote stad van dit land en is één van de meest levendige steden ter wereld! In Tel-Aviv worden de prachtige mediterrane zandstranden gecombineerd met een bruisend nachtleven van wereldklasse.

In Tel-Aviv is de toekomst belangrijker dan het verleden. Hier wordt niet gekeken naar waar je vandaan komt of wat voor een geloof je hebt, er is een smeltkroes van culturen die uniek is in het Midden-Oosten.

Vliegen naar Tel-Aviv is bij Transavia mogelijk vanuit het vliegveld van Eindhoven en vanuit Schiphol. De kosten voor een vliegticket vallen enorm mee! Je kunt voor een kleine € 70,- makkelijk een vliegticket kopen.

Tel-Aviv is te vergelijken met een mysterieus openluchtmuseum

Markt op het Kedumim Square in Tel-Aviv, Israël

De historie van Tel-Aviv ligt letterlijk op straat. Ondanks er enorme wolkenkrabbers in deze stad gebouwd zijn vind je daarentegen ook prachtige oude gebouwen. Dit komt omdat ze in Tel-Aviv de regel hebben dat aannemers nieuwe gebouwen mogen bouwen maar bij hun bouwplannen verplicht zijn om ook minimaal één historisch pand te betrekken.

Hierdoor blijven de prachtige smalle straatjes met huisjes uit de Osmaanse tijd behouden, je ruikt hier de cultuur. De geur van de uitheemse kruiden en de markten waar je werkelijk van alles kunt kopen zorgen voor een echt vakantiegevoel.

De prachtige Rothschild Boulevard in Tel-Aviv en het plein op Dizengoff Square

Terrasjes met mensen op het Dizengoff plein in Tel-Aviv, Israël

Op de Rothschild Boulevard zijn de rijbanen gescheiden door een zeer breed wandel en fietspad, dat meer wegheeft van een stadspark. Aan de rand van de boulevard vind je talloze cafeetjes en restaurants waar je heerlijk kunt eten.

De tientallen witte Bauhaus gebouwen die bij het werelderfgoed behoren zorgen dat dit gedeelte van de stad ook wel de “witte stad” genoemd wordt.

Het verhoogde plein op Dizengoff Square toont nog zo’n stuk oude cultuur die gecombineerd is met de prachtige moderne architectuur. De enorme fontein en de oude bioscoop in Bauhaus stijl die is omgebouwd tot een trendy Cinema Hotel laten je werkelijk de ogen uitkijken.

Het eten in Tel-Aviv is herkenbaar maar toch ooo zo anders!

Belegde pita broodje in Tel-Aviv

In Tel-Aviv vind je de pita, die je kunt laten vullen met allerlei heerlijke lekkernijen. De pita, het kartonnen ronde broodje wat wij hier in Nederland kennen gebruiken ze echter niet in Tel-Aviv, dit zijn heerlijke zachte, dikke, warme fluffy broodjes om je vingers bij op te eten.

Er zal gevraagd worden of je er Tahin op wilt hebben, dit is een saus gemaakt van gemalen sesamzaadjes die werkelijk bij ieder gerecht in Tel-Aviv geserveerd wordt.

Ook de hummus is aan te raden in Tel-Aviv, het is niet zoals in Nederland een broodbeleg maar een zalvig fluwelig hoofdgerecht. Na het eten zal je waarschijnlijk halva aangeboden krijgen in tegenstelling tot een pepermuntje. Het blokje halva is te vergelijken met een soort marsepein maar dan wat minder zoet.

Op de markten zie je halva ook terug in vele smaken zoals pistache, chocolade, koffie. Wil je trouwens iets lekkers bij de koffie, kies dan voor de chocolate babka, deze heerlijke plakkerige cake zal je doen watertanden.

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen