Warning: Undefined variable $categories in /home/vikingbe/domains/vakantieviking.be/public_html/wp-content/themes/varmt/single.php on line 79

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/vikingbe/domains/vakantieviking.be/public_html/wp-content/themes/varmt/single.php on line 79

Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /home/vikingbe/domains/vakantieviking.be/public_html/wp-content/themes/varmt/single.php on line 79

Warning: Undefined property: WP_Error::$parent in /home/vikingbe/domains/vakantieviking.be/public_html/wp-content/themes/varmt/single.php on line 84

Warning: Undefined property: WP_Error::$term_id in /home/vikingbe/domains/vakantieviking.be/public_html/wp-content/themes/varmt/single.php on line 87

Warning: Undefined property: WP_Error::$name in /home/vikingbe/domains/vakantieviking.be/public_html/wp-content/themes/varmt/single.php on line 88

Stedentrip Madrid met super vluchttijden voor 60 euro

Gran Via in Madrid, Spanje

Madrid is een stad die mij enorm aangenaam heeft verrast. Het stond bij mij (en ik denk bij veel mensen) niet bovenaan het typische stedentriplijstje maar ik zou er zo weer heen gaan. Zeker met deze aanbieding!

Je vliegt retour van Brussel Charleroi naar Madrid voor 60 euro. Goedkoper kan ook (vanaf 50 euro), maar dan vlieg je pas ’s avonds laat heen en ’s ochtends vroeg weer terug. Voor een tientje meer vlieg je op geweldige tijden: je vertrekt donderdag 1 september ’s ochtends om 09.55 uur en komt om 12.20 uur aan in Madrid. Je bent er dus binnen 2,5 uur!

Bij deze optie vlieg je op maandag 5 september terug om 18.20 uur en kom je aan in Brussel Charleroi om 20.40 uur.

Andere data en tijden zijn natuurlijk ook mogelijk. Vul daarvoor je gewenste aankomst- en vertrekdatum in.

Overnachten in Madrid

In Madrid moet je natuurlijk ook overnachten. Een goed beoordeelde kamer met een eigen badkamer in het centrum van Madrid heb je vanaf 150 euro per tweepersoonskamer. Dat is dus maar 75 euro per persoon als je met zijn tweeën gaat!

Bezienswaardigheden Madrid

Madrid is een superleuke stad! Er zijn veel mooie bezienswaardigheden zoals het Koninklijk paleis (het Palacio Real), het Plaza Mayor (centrale plein), de Puerta de Alcalá en de Plaza de Cibeles.

Trappenhuis in het Palacio Real in Madrid, Spanje
Het Palacio Real is van buiten en binnen prachtig om te zien

Als je dol bent op musea bezoeken, dan is Madrid een goede keuze. Het heeft een aantal topmusea zoals het Prado museum (vooral oude schilderijen), het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (een gigantisch museum met moderne kunst) en het Museo Thyssen-Bornemisza met een grote kunstverzameling.

Spanje staat natuurlijk bekend om het lekkere eten en in Madrid kun je ook heerlijk lunchen en dineren. Als je tapas gaat eten, kun je veel verschillende gerechten proberen en met elkaar delen.

Tapas met kroketjes en garnalen
Tapas kun je zelf samenstellen in allerlei variaties

Flamenco

Wat ik echt hét hoogtepunt vond van mijn bezoek aan Madrid, was een Flamenco avond. Wij gingen naar het Corral de la Moreria. Dit is het beroemdste tablao Flamenco van Spanje.

Er worden 2 voorstellingen per avond opgevoerd. De eerste is met diner. Je dineert dan en kijkt naar de geweldige, wervelende show. Bij de tweede show kun je drankjes drinken en ondertussen kijken naar de Flamenco.

Ik ben zelf naar het diner geweest en ik vond het helemaal geweldig. Het eten is heerlijk en de Flamenco is zó indrukwekkend! Er wordt prachtig gezonden, muziek gemaakt en gedanst. Echt een must-see als je naar Madrid gaat!

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen