Drenthe

Over Drenthe

Wil je de rust opzoeken in eigen land? Ga op vakantie naar Drenthe! Dit is de dunbevolkste provincie van Nederland en je vindt er maar liefst drie Nationaal Parken. Vakantie in Drenthe is dus vooral genieten van de natuur. Maar in Drenthe kun je tegelijkertijd de gezelligheid van de stad opzoeken: wat dacht je van een dagje naar de hoofdstad Assen? Of dieren spotten in Wildlands Adventure Zoo Emmen? Drenthe zal je verbazen!

Vakantie Drenthe

Drenthe is een van de drie noordelijke provincies van ons land. De provincie is niet de grootste van Nederland, maar heeft wél de meeste Nationaal Parken. Drenthe kent er namelijk drie: Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. Deze natuurgebieden hebben allemaal karakteristieke eigenschappen, maar ze hebben één ding gemeen: je kunt er heerlijk fietsen, wandelen en tot rust komen in de frisse lucht.

In Nationaal Park Dwingelderveld ligt het grootste natte heidegebied van Nederland. Deze heide wordt onderhouden door bijzondere grasmaaiers, namelijk twee schaapskudden. Grote kans dat je de herder en zijn schapen tegenkomt tijdens een wandeling in het Nationaal Park. Dit natuurgebied is bijzonder, omdat je het ook ‘s nachts mag bezoeken. Nachtelijke wandelingen zijn in bijna alle natuurgebieden verboden, omdat het de rust van de dieren verstoort. Maar in Dwingelderveld is een speciale nachtroute uitgezet. Het is bijzonder om de natuur eens in de nacht te zien en op deze route kun je geweldig sterren kijken door de weinige lichtvervuiling. 

Nationale Parken

Ben je meer een liefhebber van de bossen? Dan moet je naar Nationaal Park Drents-Friese Wold. Na de Veluwe is dit het grootste bosgebied van Nederland. Het is een geschikte plek voor sportievelingen, vooral mountainbikers kunnen in dit natuurgebied lekker door de bossen crossen. Daarnaast zijn er veel ruiterpaden, dus ook te paard kun je mooie tochten maken. 

Het derde grote Nationaal Park in Drenthe is de Drentsche Aa. Dit natuurgebied ligt bij de gelijknamige rivier de Drentsche Aa en kenmerkt zich door graslanden en bos. Dit natuurgebied kenmerkt zich door zogenoemde es- en brinkdorpen. Dit zijn oude dorpen waar het lijkt alsof het leven even stilgestaan heeft. 

Bezienswaardigheden Drenthe

Als je in Drenthe bent, kun je er natuurlijk niet omheen: de Hunebedden. Deze grote steenformaties stammen uit de IJstijd en ze zijn nog steeds te bezoeken. Rijd met de auto de ‘Hunebed-Highway’ om de bekendste hunebedden van Drenthe te zien. Van de 53 Hunebedden in Drenthe liggen er namelijk 48 aan deze route. 

Maar Drenthe heeft niet alleen mooie natuur. Een dagje dieren spotten in Wildlands Adventure Zoo Emmen is bijvoorbeeld een leuk uitje voor het hele gezin. Ideaal zijn daarbij de deals waarbij je een hotelovernachting én toegang tot de Wildlands dierentuin samen boekt. Ook een dag winkelen of musea bezoeken in hoofdstad Assen behoort tot de mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld naar het Drents Museum, waar je alles te weten komt over archeologie, kunst en geschiedenis. In Drenthe vind je ook het indrukwekkende Kamp Westerbork, wat zeker een bezoekje waard is.

Hotels Drenthe

In Drenthe kun je kiezen waar je wilt overnachten: juist rustig middenin de natuur, of rondom de gezelligheid van een dorp of stad. Drenthe heeft meerdere vakantieparken, luxe hotels met wellness en kleinschalige B&B’s of boetiekhotels. In Drenthe kun je alle kanten op! Overnacht bijvoorbeeld in de bossen op Roompot Bospark Lunsbergen of kom tot rust bij Wellnesshotel Spa Bron Hesselerbrug in Oosterhesselen. 

Het voordeel van vakantie in Drenthe? Je hoeft niet ver te rijden, het is lekker in Nederland en toch voelt het alsof je in een andere wereld bent. Dat komt waarschijnlijk door de rust, de bijzondere natuurgebieden en de Drentse charme. Trakteer jezelf op een weekendje Drenthe of ga voor een langere vakantie in eigen land. Je krijgt er geen spijt van! 

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen