Geniet van historie en natuur bij Hotel Sonne Erzgebirge in Duitsland

hotel Erzgebirge in Duitsland

Middenin het prachtige Ertsgebergte staat het kleinschalige 3 sterren Hotel Sonne Erzgebirge. Je wordt hier vriendelijk verwelkomd door de Nederlandse eigenaren en voelt je er meteen thuis. De omgeving is heel geschikt om te wandelen en te fietsen én je bent op loopafstand van het historische plaatsje Seiffen. Deze plaats is beroemd om het houten speelgoed dat hier gemaakt wordt. Neem zeker een kijkje! 

Hotel Sonne Erzgebirge: nog geen beoordeling op Zoover

Hotel Sonne Erzgebirge heeft nog geen beoordeling op Zoover. Zodra er beoordelingen zijn, vermelden we deze.

Ligging van Hotel Sonne Erzgebirge

Huis in de winter, versierd met kerstverlichting

Hotel Sonne Erzgebirge ligt in het Duitse plaatsje Seiffen, vlakbij de grens met Tsjechië. Het ligt middenin het Ertsgebergte, een bergketen die zich uitstrekt over zo’n 150 kilometer tussen Duitsland en Tsjechië. Het gebergte dankt haar naam aan het feit dat er vroeger veel ertsen gedolven werden. Tot 1855 was er ook in Seiffen een tinbouwmijn, waarin veel inwoners van het plaatsje werkzaam waren. Die historie zie je nu nog steeds terug in het dorp, onder andere in de bijzondere kerk van Seiffen. Ook is er in de omgeving nog een mijn te bezoeken: Avonturenmijn Deutschneudorf. In deze mijn zouden Duitse officieren een schat hebben achtergelaten, dat wordt een middagje schatzoeken dus!

Schitterende kerstmarkt van Seiffen

Kerk van Seiffen in Duitsland tijdens de winter

Seiffen staat inmiddels niet meer bekend om de mijnen, maar om het houtsnijwerk. Houten speelgoed en kerstfiguurtjes om precies te zijn. Bezoek het Erzgebirgisches Spielzeugmuseum om al dit bijzondere houten speelgoed te bekijken en vergeet vooral niet een souvenir voor thuis mee te nemen. Het museum heeft ook een openluchtmuseum, waar het dorp Seiffen op het hoogtepunt van de houtsnij-industrie is nagebouwd. Een leuk uitje voor het hele gezin! In de winterperiode wordt Seiffen hét kerstdorp van Duitsland genoemd, en dat is niet voor niks. Het dorp verandert dan in één grote gezellige kerstmarkt, waar je allerlei kerstfiguurtjes van houtsnijwerk kunt kopen. 

Wandelen, fietsen of rodelen

Bos en bergen in Saksen, Duitsland

Maar het gebergte leent zich natuurlijk ook uitstekend voor lange wandelingen en fietstochten. En wat dacht je van rodelen? Wie dacht dat dat alleen in de winter mogelijk is, heeft het mis. Seiffen heeft namelijk een Zomerrodelbaan! Geniet boven van het uitzicht en zoef dan 733 meter naar beneden van de baan met veel scherpe bochten. Een ander leuk uitje in de omgeving, is het bezoeken van Kasteel Purschenstein. Dit is een van de oudste ridderkastelen in Saksen. Je kunt het bezoeken en een wandeling maken door de kasteeltuinen. 

Wellness

Het hotel heeft een Finse sauna, waar je gratis gebruik van mag maken. Reserveren van de sauna is wel noodzakelijk.  

Verzorging

Ontbijt van hotel Sonne Erzgebirge in Seiffen, Duitsland

Hotel Sonne Erzgebirge is te boeken op basis van logies en ontbijt. Het hotel heeft meerdere voordelige arrangementen waarbij een diner op de eerste dag is inbegrepen.

Eten en drinken

Restaurant van hotel Sonne Erzgebirge in Duitsland

Het hotel beschikt over een eigen restaurant. Ook is er een bar, die van 18:00 tot 22:00 uur open is voor een lekker glas bier of wijn. Op zondag is deze bar gesloten. Verder heeft het hotel een zonnig terras, bij goed weer wordt het ontbijt hier geserveerd.

Faciliteiten

Bij Hotel Sonne Erzgebirge kun je gratis de auto parkeren. Ook is er een fietsenstalling en een bagageopslag om koffers te stallen. Er is gratis wifi in het hele hotel. Huisdieren zijn tegen betaling toegestaan, voor honden gelden speciale regels. Het hotel beschikt niet over mindervalidenkamers. Het hele hotel is rookvrij.

Kamers en appartementen

Hotelkamer van hotel Sonne Erzegebirge in Seiffen

In het knusse Hotel Sonne Erzgebirge zijn twee appartementen en elf hotelkamers. Alle kamers beschikken over een luxe boxspring en een zitje met televisie. De badkamers zijn uitgerust met een toilet, douche en föhn. 

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen