Een week naar de gouden stad Praag voor 117 euro

De oude stad in Praag, Tsjechië

Praag wordt ook wel de gouden stad genoemd en dat is niet voor niets! Ontdek de stad in een week voor slechts 117 euro per persoon.

Je vertrekt op dinsdag 29 november vanaf vliegveld Brussel Charleroi en komt ’s avonds aan in Praag. Je vliegt op maandag 5 december in de ochtend weer terug, waardoor je nog op tijd thuis bent voor Sinterklaas. 😀

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Zo heb je elke ochtend genoeg power voor een hele dag sightseeing!

Het Globus hotel waarin je verblijft is een 3 sterren hotel en ligt in het park van Praag. Met de metro ben je in 12 minuten in het centrum. Ideaal!

Bezienswaardigheden in Praag

In Praag is zoveel te zien! Een van de bekendste bezienswaardigheden is natuurlijk de Keizer Karel Brug uit 1357 (oud!) die de oude stad verbindt met de wijk Mala Straná, de hofwijk met prachtige paleizen.

Een andere toeristische trekpleister is het Oudestadsplein waar het astronomisch uurwerk te vinden is. Het plein is meer dan 9000 vierkante meter groot. Het wereldberoemde astronomisch uurwerk vind je aan de zuidkant van het Oudestadsraadhuis en meet maar liefst 5 soorten tijd.

Volgens de legende werd de klokkenmaker na het voltooien van het astronomisch uurwerk blind gemaakt, zodat hij nooit meer zo’n uurwerk zou kunnen maken voor een andere stad. Pfff klokkenmaker is een erg dankbaar beroep!

Een closeup van het astronomisch uurwerk in Praag, Tsjechië
Het astronomisch uurwerk in Praag is het op twee na oudste astronomisch uurwerk ter wereld en de oudste die nog werkt

Wil je graag naar een museum? Ga dan zeker naar het nationaal museum. Je vindt het gebouw aan het Wenceslausplein. Het museum werd opgericht in 1818 en is het belangrijkste museum van Tsjechië. Het museum herbergt maar liefst 14 miljoen objecten!

Tijdens de Praagse lente in 1968 werd het gebouw ernstig beschadigt. Ondanks dat de schietgaten zijn gerepareerd in de jaren zeventig, zijn ze nog steeds goed zichtbaar.

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen