Hotel Holland Inn Wolvega – midden in de prachtige Lindevallei

Polderlandschap met kronkelige fietspaden in Friesland

Aan de rand van het Friese dorpje Wolvega, vlak bij Heerenveen, vind je midden in de prachtige Lindevallei 3 sterrenhotel Hotel Holland Inn Wolvega. Het hotel is een ideale uitvalsbasis voor fiets-, wandel- en kanotochten door schitterende natuurgebieden als de Rottige Meenthe en Nationaal Park de Weerribben.

Kortom: ben je op zoek naar een landelijk gelegen Fries hotel waar een gemoedelijke sfeer hangt? Dan zul je je zeker thuisvoelen in Hotel Holland Inn Wolvega.

7,7 op Zoover

3 sterrenhotel Hotel Holland Inn Wolvega krijgt een 7,7 op Zoover, vanwege de ligging, het vriendelijke personeel en de schone en ruime kamers.

Terras van Hotel Holland Inn Wolvega in Wolvega, Friesland

Ligging

Hotel Holland Inn is gelegen in een prachtige omgeving met een afwisselend landschap. Zo vind je ten westen van Wolvega natuurpark de Rottige Meenthe, waar je eindeloos kunt wandelen over de wandelpaden. Ook kun je op excursie met een boswachter, die je alles kan vertellen over dit schitterende natuurgebied.

Ook nationaal park De Weerribben-Wieden is de moeite waard. Dit park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Je vindt er dan ook bijzondere dieren en planten die typisch zijn voor een waterrijk en venig gebied als dit.

Laan met bomen in de herfst in Friesland

Maar ook in Wolvega zelf kun je je uitstekend vermaken. In het centrum van Wolvega vind je bijvoorbeeld park De Nieuwe Aanleg, een van de paradepaardjes van Wolvega. Dit in 1839 in Engelse landschapsstijl aangelegde park is ontworpen door Lucas Pieters Roodbaard, die bijvoorbeeld ook de Prinsentuin in Leeuwarden ontworpen heeft.

Ook vind je in Wolvega het monumentale 18e-eeuwse Huize Lindenoord, een van de buitenhuizen die hier ooit veel stonden.

Bij het Griffioenpark tenslotte, vind je in de voormalige burgemeesterswoning de Oudheidkamer Weststellingwerf waar je een duik in je verleden kunt nemen. Je kunt er onder andere zien hoe een kruidenierswinkel er vroeger uitzag en plaatsnemen in een schoolklasje uit 1920.

Verzorging

Je verblijft bij Hotel Holland Inn Wolvega op basis van logies en ontbijt.

Brasserie van Hotel Holland Inn Wolvega in Wolvega, Friesland

Eten en drinken

Je vindt zowel een brasserie als een à-la-carte-restaurant in het hotel, met een schitterend uitzicht over de Lindevallei. Hier kun je genieten van dagverse, deels regionale producten, maar de koks gaan ook wel eens over Friese grenzen heen. Zo staan er ook verschillende Franse klassiekers op de kaart.

Overige faciliteiten

Het hotel beschikt over een lift, een sfeervolle bar, gratis parkeergelegenheid en gratis wifi. Ook is er een jeu-de-boules-baan. Bovendien is er een bewaakte fietsenstalling en kun je je elektrische fiets hier eenvoudig opladen.

Hotelkamer

Hotelkamer van Hotel Holland Inn Wolvega in Wolvega, Friesland

De hotelkamers in Hotel Holland Inn Wolvega zijn eigenlijk geen kamers, maar appartementen met een aparte woon- en slaapkamer. Het hotel was voorheen namelijk een serviceflat. Alle hotelkamers hebben gescheiden bedden, een gezellige zithoek, televisie, telefoon, gratis wifi, een balkon en een badkamer met douche en toilet. Als voormalige serviceflat is het pand natuurlijk rolstoelvriendelijk, dus ook mindervaliden kunnen uitstekend in dit hotel terecht.

Bekijk prijs en beschikbaarheid

Hotel Holland Inn Wolvega

7,7

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen