Friesland Hotel de Wijnberg

Friesland Hotel de Wijnberg in Bolsward, Friesland, Nederland

Midden in het centrum van Bolsward, een van de elf Friese steden, vind je 3 sterrenhotel Friesland Hotel de Wijnberg. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes in Bolsward zelf en naar de andere Friese steden.

Slenter langs de stadsgracht, bewonder het indrukwekkende stadhuis en wandel of fiets door de bosrijke omgeving van Gaasterland. Op zomerse dagen kun je op het terras plaatsnemen met een heerlijk koud biertje en een portie bitterballen.

7,7 op Zoover

Vanwege het vriendelijke personeel, het goede eten en de locatie krijgt 3 sterrenhotel Friesland Hotel de Wijnberg een 7,7 op Zoover.

Ligging

Friesland Hotel de Wijnberg ligt midden in het centrum van de Friese stad Bolsward. ‘Boalsert’ is een stad met een rijke geschiedenis en dat merk je als je langs de grachtjes in de oude binnenstad wandelt.

Stadhuis van Bolsward in Friesland, Nederland

Wat je zeker niet mag missen, is het prachtige, rijkelijk versierde stadhuis. Het werd tussen 1614 en 1617 gebouwd door Jacob Gysbert. Inmiddels is het geen stadshuis meer, maar het is nog steeds een populaire trouwlocatie. In de ruimte boven de ‘vierschaar’ vind je het gemeentelijk museum ‘De Oudheidkamer’. Hier kun je verschillende voorwerpen uit de geschiedenis van Bolsward bewonderen.

Ook de Broerekerk is de moeite van een bezoek waard. Deze rond de 13e eeuw gebouwde kerk is het oudste monument van Bolsward. Het was ooit bedoeld als kloosterkerk van de Minderbroeders. Er zijn in de loop der eeuwen verschillende branden geweest, waardoor er nu alleen nog een ruïne over is. In 2006 is er een glazen overkapping overheen geplaatst.

Ook in de omgeving van Bolsward is genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan Sneek, met de beroemde laat-15e-eeuwse Waterpoort? Het is de enige Waterpoort die nog over is van de in totaal 5 die er ooit zijn geweest. Ben je geïnteresseerd in scheepvaart? Dan mag je het Fries Scheepvaart Museum niet missen. Hier leer je alles over skûtsjesilen, de Sneekweek en de Friese zeemacht. Maar ook de rest van de geschiedenis van Sneek komt aan bod.

Bolsward ligt in een bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen langs prachtige gerestaureerde panden en boerderijen. Onderweg kun je genieten van verschillende typisch Friese lekkernijen, zoals Fryske sûkerbôle, nagelkaas, Dokkumer koffie en uiteraard de beroemde Oranjekoek.

Verzorging

Je verblijft bij Friesland Hotel de Wijnberg op basis van logies en een ontbijtbuffet.

Restaurant van Friesland Hotel de Wijnberg in Bolsward, Friesland, Nederland

Eten en drinken

Het hotel beschikt over een gezellig restaurant waar je uitstekend kunt lunchen en dineren. Daarnaast is er een gezellige bar waar je de dag kunt afsluiten met een glaasje Sonnema Berenburg, die in Bolsward geproduceerd wordt.

Faciliteiten

Neem je je fiets mee? Dan kun je deze stallen in de afgesloten berging. Maar het is ook mogelijk om een (elektrische) fiets te huren bij het hotel. Ook mag je tegen betaling je huisdier meenemen, mits je dit van tevoren even overlegt. Verder is er betaalde parkeergelegenheid bij het hotel.

Hotelkamer

Hotelkamer van Friesland Hotel de Wijnberg in Bolsward, Friesland, Nederland

Je kamer is voorzien van een tweepersoonsbed met 2 losse matrassen, een televisie, telefoon, gratis draadloos internet en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Er zijn helaas geen kamers voor mindervaliden.

Bekijk prijs en beschikbaarheid

Friesland Hotel de Wijnberg

7,7

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen