20 dagen met een camper door West-Amerika incl. vluchten en camper 1011 euro

Camper rijdend bij Monument Valley, Verenigde Staten

20 dagen met een camper door West-Amerika incl. vluchten en camper 1011 euro.

Door het westen van de Verenigde Staten reizen is voor veel mensen een droomreis en dat is helemaal terecht! De indrukwekkende natuur wordt nergens ter wereld geëvenaard: het ene moment ben je op de heetste plek op aarde, een dag later loop je tussen de grootste bomen ter wereld en weer een dag later zak je tot je knieën weg in de sneeuw. Geweldig!

Voor slechts 1011 euro (op basis van 2 personen, als je met meer mensen reist is het goedkoper) reis jij door het westen van de Verenigde Staten in een camper! Met de camper heb je alle vrijheid: je kunt reizen waar je wilt en je kunt overnachten waar je wilt.

Je vliegt van Amsterdam Schiphol naar San Francisco, een ontzettend relaxte stad. Je haalt je camper op en bent klaar voor een geweldige rondreis! Waar je heen wilt mag je zelf uitzoeken, zolang je 20 dagen later maar in Los Angeles bent voor je terugvlucht naar Amsterdam.

Bij de huurprijs van de camper zitten 2000 vrije mijlen inbegrepen. Dat is ongeveer 3218 kilometer. Wil je verder rijden? Dan kun je bij het boeken van deze reis al een extra mijlenpakket reserveren of je betaald bij het inleveren van de camper $0,35 per gereden extra mijl.

Ter plaatse moet je nog een one way toeslag van 250 dollar betalen, omdat je de camper niet op dezelfde plek inlevert (je haalt de camper op in San Francisco en levert hem in Los Angeles weer in).

Handige tips

Ik heb zelf 3,5 week door het westen van Amerika gereisd en het was de mooiste reis die ik ooit heb gemaakt! Ik vond de nationale parken erg indrukwekkend. Als je bij het eerste park waar je komt een “America the Beautiful Pass” koopt, betaal je eenmaal 80 dollar voor toegang tot alle nationale parken. Deze prijs is niet per persoon, maar per voertuig.

In de nationale parken kun je ook heel goedkoop overnachten. Er zijn vaak meerdere campings waar je voor een paar dollar kunt verblijven. Je zit dan midden in de natuur en hebt de kans om wakker te worden met beren, bizons, wolven en nog veel meer!

Wil je gratis ergens overnachten met je camper? Ga dan naar Walmart! Het is niet in elke staat toegestaan om vrij langs de weg te overnachten en dus biedt supermarktketen Walmart zijn parkeerterrein aan mensen met een camper aan. Vraag in de winkel even om toestemming en je overnacht gratis.

Wat moet je absoluut zien

Het westen van de Verenigde Staten is zo adembenemend mooi en in 20 dagen krijg je lang niet alles te zien. Toch zijn er enkele hoogtepunten die ik je absoluut aanraad:

 • San Francisco: een relaxte stad met de imposante Golden Gate Bridge en Alcatraz. Reserveer je kaartjes voor Alcatraz al ver voor vertrek, omdat de tours altijd vol zitten.
 • Yosemite National Park: na een geweldige rit van San Francisco kom je aan in Yosemite National Park. Koop hier een America the Beautiful Pass voor 80 dollar en je hebt toegang tot alle nationale parken. Bekijk de vele watervallen, de halve granieten koepel Half Dome en bezichtig de gigantische Sequoia bomen. Dit zijn de grootste bomen ter wereld.
Half Dome in Yosemite National Park, Verenigde Staten
Half Dome in Yosemite National Park
 • Sequoia National Park: In Sequoia National Park vind je de allergrootste boom ter wereld: de General Sherman Tree. Deze boom is maar liefst 2200 jaar oud! Mount Whitney, de hoogste berg van de “Lower 48” (dit zijn de 48 aaneengesloten staten, dus zonder Hawaii en Alaska) ligt ook in dit park.
 • Death Valley: één van de heetste plekken op aarde! Zorg dat de tank vol is voor je deze kant opgaat, want onze tank raakte behoorlijk leeg en onderweg kwamen we alleen maar door spookstadjes waar de benzinestations tegelijk met het sluiten van de fabrieken zijn weggegaan. Ik kneep hem behoorlijk! Bezoek in Death Valley de plek Bad Water Basin, een zoutmeer dat het laagste punt van de Verenigde Staten vormt, en Scotty’s Castle.
 • Las Vegas: rijd over de bekende strip, ga op de foto met het Las Vegas bord en verdien je reis terug in een van de vele casino’s!
 • Bryce Canyon National Park: Bryce Canyon is geweldig! Het staat bekend om de zandstenen formaties die door ijs eroderen. Inmiddels is er een absurd landschap ontstaan met prachtige pilaren in verschillende kleuren rood, wit en geel. Je hebt een geweldig uitzicht over het zuiden van Utah en hebt de kans om een prairiehondje tegen te komen! Deze beestjes worden inmiddels met uitsterven bedreigd maar ze leven nog in Bryce Canyon en omgeving.
Bryce Canyon National Park, Verenigde Staten
Uitzicht over Bryce Canyon
 • Zion National Park: een hele grote kloof vol met prachtige natuur. Je parkeert je camper op een parkeerplaats en neemt de gratis shuttlebus. Deze stopt op vele plekken in het park en met een parkmap (krijg je gratis bij de ingang) kun je uitstippelen waar je naartoe wilt. Zion is een prachtige plek om lange wandelingen te maken. Je loopt langs de rivier die de canyon heeft uitgesleten en komt onderweg zelfs een waterval tegen! Overal lopen eekhoorntjes en ondanks dat ik van tevoren niets wist van Zion, werd ik aangenaam verrast. Een must-see!
 • Disneyland: ik heb zooooo genoten in Disneyland! Het park gaat in de zomer om 08.00 uur open. Omdat we verkeerd reden waren we er “pas” om 08.15 uur en pas tegen sluitingstijd (00.00 uur) reden we weg. Het is tien keer leuker dan Disneyland Parijs. De attracties zijn geweldig en de shows zijn zo professioneel! De dag wordt afgesloten met vuurwerk dat precies op de maat van de muziek knalt en Tinkerbell vliegt door de lucht. We zijn van attractie naar attractie gerend en de forse toegangsprijs was het helemaal waard!
 • Universal Studios: nog zo’n geweldig pretpark. Ook een flinke aanslag in je vakantiebudget, maar zeker het bezoeken waard!
 • Las Vegas en Hollywood: de stad van de sterren! Ontzettend veel te doen en te zien. Natuurlijk wil je het Hollywood bord zien! Deze kun je het beste bekijken vanaf het Griffith Observatory. Bij het bord zelf mag je niet in de buurt komen.
 • California State Route 1: ook wel bestempeld als de mooiste route ter wereld. Je rijdt langs de mistige kust van Californië. Aan de ene kant heb je de zee en aan de andere kant de bergen en prachtige natuur. Dit gebied staat ook wel bekend als Big Sur en je kunt er dagen doorbrengen. Er zijn verlaten strandjes, mooie watervallen, bossen, bijzondere beesten (bij San Simeon ligt een kudde zee-olifanten op het strand) en een gigantisch kasteel dat op een berg boven de mist uitsteekt! Hearst Castle is een extravagant kasteel dat in het begin van de twintigste eeuw werd gebouwd voor krantenmagnaat William Randolph Hearst.

Natuurlijk is er onderweg nog veel meer te zien en je kunt de route uitstippelen die jou het mooiste lijkt. Omdat ik zelf perse naar Yellow Stone National Park wilde, zijn wij nog helemaal naar Idaho, Wyoming, Montana en Colorado gereden. Een flink stuk maar de omweg meer dan waard!

In Yellowstone spuiten de geisers, pruttelen de mudpools en roken de hete bronnen. Onderweg hebben we bergen, beren en bizons gezien en reden we bijna een wolf aan die plotseling de weg overstak. Het bezoek aan Yellowstone was een unieke ervaring en zou ik iedereen aanraden. Mocht je ook naar Yellowstone willen, plan je reis dan goed en boek een extra mijlen pakket bij.

Castle Geyser in Yellowstone National Park, Verenigde Staten
Bekijk de geisers in het echt

Als je weer naar het zuiden gaat via Colorado, moet je ook zeker naar de Rocky Mountains. In Rocky Mountain National Park kwamen we in juni in een sneeuwstorm terecht (na ons bezoek aan Yellowstone trouwens in een tornado, doodeng) en we hebben prachtige wandelingen gemaakt. Als je de bergen inwandelt kom je bij de mooiste blauwe meren uit en hoor je altijd het gekletter van de snelstromende beekjes en watervallen.

Ben je na deze reis helemaal om en kan je niet wachten om naar de Verenigde Staten te gaan? Boek dan gauw je droomreis!

Mis geen enkele vakantiedeal!

Schrijf je nu in voor exclusieve aanbiedingen en last minute verrassingen